Estem d’enhorabona!

I és que l’aliança entre el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Bioscore i ICTET Institute, amb el suport de Lloret Turisme, ara compta amb el reconeixement de Booking.com en els allotjaments certificats per Bioscore.

Això impacta directament en el nostre objectiu principal d’impulsar la sostenibilitat i les accions relacionades amb la Sostenibilitat del sector turístic, aportant un valor diferencial i millorant el posicionament.

Des del Gremi d’Hostaleria de Lloret us animem a sumar-vos en la millora del destí apostant per la sostenibilitat i l’ètica del sector.

A continuació, trobeu la Nota de Premsa completa.

 

València, abril de 2023

Booking.com és una de les majors empreses de comerç electrònic del món i un líder en tecnologia digital que connecta als viatgers amb la més àmplia selecció de llocs increïbles on allotjar-se. Amb la missió d’ajudar les persones a experimentar el món, Booking.com explora contínuament formes millorades de descobrir i compartir els esforços de sostenibilitat dels seus socis d’allotjament amb aquells que busquen i seleccionen en el seu lloc web.

Des de finals de març, la startup valenciana líder en certificació de sostenibilitat Bioscore Sustainability ha obtingut el reconeixement de la seva certificació per part de Booking.com. Com a part d’aquesta iniciativa, Bioscore facilita a Booking.com els allotjaments que tenen la seva certificació i, com a resultat, es permet a l’usuari final incloure un nou criteri de selecció en la reserva: la sostenibilitat.

Booking.com ha implementat un programa de viatges sostenibles per a animar al sector turístic a actuar de forma més respectuosa amb el medi ambient i facilitar als viatgers l’elecció de reserves sostenibles. D’aquesta manera, els hotels certificats per Bioscore apareixen amb la màxima classificació de sostenibilitat que dona Booking.com. A més dels beneficis propis de la gestió sostenible, ara també millora el posicionament en aquest canal de distribució i s’uneix a uns altres amb els quals ja treballa Bioscore com Destinia, OntheBeach, Ecohotels o Bidroom, entre altres.

Booking.com comparteix les bones pràctiques de sostenibilitat dels clients de Bioscore perquè el públic pugui conèixer les iniciatives que estan prenent els establiments abans de fer la seva elecció. D’aquesta manera, les persones conscienciades amb el medi ambient i amb la sostenibilitat tenen l’oportunitat de fer la reserva del seu hotel triat amb la confiança que la seva visita tindrà un menor impacte en el destí.

Aquesta aliança, que s’ha treballat des de principis de 2021, s’ha dissenyat amb una visió d’experiència de client preocupat per un futur més sostenible. Víctor Montsó, CEO de Bioscore, indica que “per a Bioscore, aquesta col·laboració amb Booking.com és excepcional, perquè ens permet concedir el màxim nivell de sostenibilitat als hotels certificats per nosaltres, alineant-nos també amb certificacions internacionals de gran prestigi com EarthCheck o GreenKey. Es tracta d’un assoliment treballat des de fa diversos anys que ens proporciona una gran satisfacció, no sols per alinear-nos amb certificacions internacionals de primer nivell, sinó perquè, a més, millora la visibilitat i el posicionament en línia dels nostres hotels de cara al consumidor que tria per criteris de sostenibilitat”.

Booking.com declara que, segons les seves mètriques, el 81% dels viatgers confirma que viatjar de manera sostenible és important per a ells, i que és probable que el 70% dels viatgers reservi un allotjament que apliqui pràctiques respectuoses amb el medi ambient. No obstant això, el 41% no sap com identificar opcions de viatge sostenibles. Aquest problema es resol mitjançant l’ús d’aquest nou programa, que mostra els establiments que poden optar a ell per haver estat verificats i complir el model de criteris de sostenibilitat.

Bioscore líder en sostenibilitat

Bioscore continua desenvolupant projectes innovadors en el sector del turisme, contribuint al fet que cada vegada més persones i institucions de la regió comencin i avancin en el camí de la sostenibilitat. Gràcies a la seva estratègia de sistema de gestió sostenible, aconsegueix situar-se entre les certificadores millor valorades per la qualitat, senzillesa i rendibilitat dels seus serveis digitals a través del seu programari propi.

Ja són cada vegada més els hotels i cadenes hoteleres de Catalunya que estan sent reconeguts amb la certificació Bioscore, així com diferents allotjaments a nivell nacional i internacional. El reconeixement Bioscore certifica el compromís de les organitzacions amb polítiques cada vegada més respectuoses amb l’entorn i suposa un nou pas cap a un ecosistema de gestió global complet de la sostenibilitat.

En 2022, el Tourism Innovation Summit va premiar a Bioscore per la seva innovació a l’ésser el millor projecte de turisme sostenible pels serveis prestats a les organitzacions en el seu camí cap a la sostenibilitat. Aquest guardó suposa un reconeixement a l’aposta per l’eficiència sostenible que Bioscore ha assumit des dels seus inicis com un dels seus eixos estratègics. La creixent preocupació per la defensa del medi ambient per part dels governs, de les empreses, i els consumidors fa necessari el desenvolupament de sistemes de certificació com un instrument voluntari i reglat dirigit a la protecció del medi ambient.